Zenuwklachten? Podologie de Vries - omgeving Hoogvliet Rotterdam

Steunzolen dragen bij aan verlichting van jouw zenuwklachten in de voet. Podologie de Vries vervaardigt steunzolen op maat om weer pijnvrij te kunnen lopen. 

Zenuwklachten in de voeten kunnen een reeks van symptomen veroorzaken, variërend van tintelingen en gevoelloosheid tot scherpe pijnen en brandende sensaties. Deze klachten kunnen worden veroorzaakt door verschillende aandoeningen, waaronder neuropathie, zenuwbeklemmingen, of degeneratieve aandoeningen. Steunzolen kunnen een effectieve rol spelen bij het verlichten van deze zenuwgerelateerde klachten en het verbeteren van het algemene voetcomfort.

Een overzicht van veel voorkomende zenuwklachten; Oorzaak, symptomen en oplossing.

Neuropathie
Beschadiging of disfunctie van de zenuwen. 

Zenuwbeklemming (Compressieneuropathie)
Druk op een zenuw, vaak veroorzaakt door aandoeningen zoals een beknelde zenuw in de voet (Mortons neuroom) of het carpaal tunnel syndroom in de voet. 

Degeneratieve zenuwaandoeningen
Progressieve aandoeningen zoals multiple sclerose (MS) of amyotrofe laterale sclerose (ALS) die de zenuwfunctie aantasten. 

Tarsale Tunnel Syndroom
Een aandoening vergelijkbaar met het carpaal (hand) tunnel syndroom, maar dan in de voet, waarbij de tibiale zenuw bekneld kan raken. 

Perifere zenuwbeschadiging 

Traumatische verwondingen, langdurige druk of herhaaldelijke bewegingen kunnen leiden tot beschadiging van de perifere zenuwen.


Steunzolen helpen om zenuwklachten te verlichten en het comfort te verbeteren. Podologie de Vries vervaardigd zolen voor deze aandoeningen door middel van drukvermindering, schokabsorbatie, stabiliteit en ondersteuning.

Steunzolen worden ontworpen om de druk op specifieke delen van de voet te verminderen, waardoor de irritatie van zenuwen afneemt.
Steunzolen kunnen schokken absorberen tijdens het lopen, wat gunstig is voor mensen met gevoelige zenuwen. Dit kan helpen om de impact op de voeten te verminderen.
Meer stabiliteit en evenwicht wordt gegenereerd door de voetstand te corrigeren, wat belangrijk is voor mensen met zenuwklachten omdat zij vaak ook problemen ervaren met de balans.

Herken jij de klachten zoals hier beschreven? Neem contact op met Podologie de Vries, we helpen je graag verder.
Wellicht sluit het niet aan bij de klachten die je ervaart. De klachten kunnen voortkomen uit een ander probleem in de voet.

Lees hier meer over overige voetklachten;

Voorvoetklachten
Hielpijn
Instabiliteitsklachten
Voetdeformaties
Overpronatie
Shinsplint
Chronische voetpijn

Heb je klachten?  Maak een afspraak voor deskundig advies.

 

E-mailen
Bellen