Enkelklachten? Podologie de Vries - omgeving Hoogvliet Rotterdam 

Steunzolen dragen bij aan de verlichting van jouw enkelklachten. Podologie de Vries vervaardigt steunzolen op maat om weer pijnvrij te kunnen lopen.

Enkelklachten beïnvloeden je dagelijks leven. Onbehandelde problemen kunnen leiden tot langdurige pijn en gewrichtsschade. Een passende behandeling zoals steunzolen zijn essentieel om de mobiliteit te behouden.
Enkelklachten is een veelvoorkomend probleem die de mobiliteit en het dagelijks functioneren aanzienlijk beïnvloedt. Of het nu gaat om verstuikingen, instabiliteit of chronische aandoeningen, enkelproblemen kunnen variëren in ernst en oorzaak. Steunzolen, ook wel therapeutische inlegzolen genoemd, bieden een gepersonaliseerde benadering om enkelklachten te verminderen door stabiliteit te verbeteren, druk te verminderen en de voetstand te corrigeren.

Een overzicht van veel voorkomende klachten bij enkelklachten; Oorzaak, symptomen en oplossing.

Verstuikingen
Enkelverstuikingen zijn een veelvoorkomend letsel waarbij de ligamenten rond de enkel worden uitgerekt of gescheurd. Dit kan leiden tot pijn, zwelling en beperkte bewegingsvrijheid.

Instabiliteit
Mensen met enkelinstabiliteit ervaren mogelijk herhaalde verzwikkingen of het gevoel hebben dat de enkel 'doorzakt'. Dit kan gepaard gaan met onzekerheid tijdens het lopen of sporten.

Achillespeesproblemen
Irritatie of ontsteking van de achillespees, die de hiel met de kuitspieren verbindt, kan enkelklachten veroorzaken en de mobiliteit beïnvloeden.

Artrose
Slijtage van het enkelgewricht, ook bekend als artrose, kan resulteren in pijn, stijfheid en verminderde bewegingsmogelijkheden.

Tendinitis
Ontsteking van de pezen rond de enkel, zoals de peroneale pezen aan de buitenkant van de enkel, kan leiden tot pijn en zwelling.

Platvoeten of overpronatie
Een afwijkende voetstand, zoals platvoeten of overpronatie (naar binnen rollen van de voet), kan enkelklachten veroorzaken door extra belasting op de enkelgewrichten.

Posttraumatische enkelklachten
Na een blessure of operatie kunnen mensen last hebben van langdurige enkelklachten, waaronder stijfheid en verminderde mobiliteit.

Steunzolen kunnen een effectieve bijdrage leveren aan het behandelen van enkelklachten door specifieke aanpassingen aan te brengen die gericht zijn op stabiliteit, ondersteuning en drukvermindering. Steunzolen kunnen ontworpen worden om de enkel te stabiliseren, wat nuttig is bij instabiliteit of herhaalde verzwikkingen.
Bij afwijkingen zoals overpronatie kunnen steunzolen de voetstand corrigeren, waardoor de druk op de enkelgewrichten wordt verminderd.
Extra ondersteuning aan de voetboog kan nuttig zijn bij platvoeten of bij mensen met een afgeplatte voetboog. Steunzolen met dempende eigenschappen kunnen schokken absorberen tijdens het lopen of sporten, wat de impact op de enkel kan verminderen.
Door druk gelijkmatig te verdelen over de voet, kunnen steunzolen specifieke drukpunten verminderen, wat gunstig is bij tendinitis of andere peesproblemen.

Herken jij de klachten zoals hier beschreven? Neem contact op met Podologie de Vries, we helpen je graag verder.

Wellicht sluit het niet aan bij de klachten die je ervaart. De klachten kunnen voortkomen uit een ander probleem in de voet.                                 

Lees hier meer over overige houdingsklachten;

Beenlengteverschil, knieklachten, heupklachten, rugklachten.

Heb je klachten? Maak een afspraak voor deskundig advies.

Contact
E-mailen
Bellen