Oncologische voet? Podologie de Vries - omgeving Hoogvliet Rotterdam

De oncologische voet is een term die verwijst naar de voetproblemen die kunnen ontstaan als gevolg van kanker en de bijbehorende behandelingen, zoals chemotherapie en bestraling. Deze problemen kunnen aanzienlijke gevolgen hebben voor de mobiliteit en de algehele kwaliteit van leven van de patiënt. Steunzolen kunnen een waardevolle aanvulling zijn op de behandeling van de oncologische voet. 


Een van de meest voorkomende klachten bij de oncologische voet is perifere neuropathie. Dit is een aandoening waarbij de zenuwen in de extremiteiten, zoals de voeten, beschadigd raken. Chemotherapie, een veelvoorkomende behandeling bij kanker, staat bekend om het veroorzaken van perifere neuropathie. Patiënten kunnen symptomen ervaren zoals tintelingen, gevoelloosheid, brandende pijn en zwakte in de voeten. Deze sensorische en motorische stoornissen kunnen leiden tot een verminderd evenwicht en verhoogd risico op vallen.


Een ander probleem dat vaak voorkomt bij de oncologische voet is lymfoedeem. Dit is een abnormale ophoping van vocht dat wordt veroorzaakt door een verminderde drainage van de lymfevaten. Kankerbehandelingen, zoals chirurgie of bestraling, kunnen de lymfestroom belemmeren en leiden tot zwelling van de voeten. Steunzolen kunnen helpen bij het verminderen van de druk op de voeten en enkels, waardoor het ongemak en de zwelling verminderen.

Daarnaast kunnen steunzolen ook van groot belang zijn bij het omgaan met veranderingen in de voetstructuur. Kankerbehandelingen kunnen het bot- en weefselverlies bevorderen, wat resulteert in een verandering van de voetvorm en -functie. Steunzolen, op maat gemaakt om de unieke anatomie van de voet te ondersteunen, kunnen de druk op specifieke gebieden verminderen en zo het comfort verbeteren. 

Herken jij de klachten zoals hier beschreven? Neem contact op met Podologie de Vries, we helpen je graag verder. Wellicht sluit het niet aan bij de klachten die je ervaart. De klachten kunnen voortkomen uit een ander probleem in de voet.


Lees hier meer over overige klachten;

Diabetische voet, reumatische voet, voetklachten, houdingsklachten.

Heb je klachten? Maak een afspraak voor deskundig advies.

E-mailen
Bellen