Sport

Voeten zijn de basis van het menselijk lichaam. De bouw van je voeten is zo gemaakt om ons gehele lichaam te dragen en te verplaatsen. Bij het beoefenen van een sport belast je je voeten nog eens extra. 

Spieren, banden, botten en gewrichten heb het zwaar te verduren als jij je geliefde sport uitoefent. Een voet bestaat maar liefst uit 26 botten en 33 gewrichten. De kans is altijd aanwezig dat je door de zware belasting  als fanatiek sporter ergens een blessure aan oploopt. Een steunzool kan het verschil maken ter preventie van blessures en verlichting bieden aan blessures die reeds bestaan. 

Want als je voeten niet optimaal functioneren, laten je sportprestaties te wensen over én bouw je blessures op die voorkomen hadden kunnen worden. Denk hierbij aan voetblessures, knieklachten, heupklachten, pijn in de rug enzovoorts. Maar ook een branderig gevoel door nauw schoeisel.

Als podoloog richt ik me op het verminderen en voorkomen van (sport)blessures door middel van een steunzool. Deze zijn zowel klachtverlichtend als ter optimalisatie van de prestatie. 


Veel voorkomende klachten die de podoloog behandeld;


  • Voetklachten die de prestatie beïnvloeden 
  • Langer uithoudingsvermogen van de voet
  • Preventief blessures voorkomen
  • Ter verlichting van reeds bestane blessures
  • Betere pasvorm bij krappe schoenen bij gevoelsporten zoals voetbal, hockey, schaatsen 
  • Algemene voetklachten


Oefentherapie 

Naast een goede steunzool voor in je sportschoenen kun je bij Podologie de Vries terecht voor een oefentherapie plan. Dit houdt in dat ik specifieke oefeningen met je doorneem om thuis zelf te oefenen ter verlichting van je klachten. Dit is veel voorkomend bij klachten die pees en spiergerelateerd zijn.


Medical Taping 

Tevens kun je bij Podologie de Vries terecht voor Medical Taping van de voet. Medical Taping houdt in dat ik een elastische tape plaats ter ondersteuning van spieren. De tape kan ook ingezet worden om een ontstekingsreactie te verminderen. Herken je één of meerdere klachten? Maak een afspraak voor deskundig advies.

E-mailen
Bellen