Risicovoet? Podologie de Vries - omgeving Hoogvliet Rotterdam

De term "risicovoet" wordt vaak gebruikt om te verwijzen naar voeten met een verhoogd risico op complicaties, meestal als gevolg van onderliggende medische aandoeningen zoals diabetes, reumatoïde artritis, vaatziekten of als gevolg van kankerbehandelingen. Mensen met een risicovoet lopen meer kans op het ontwikkelen van wonden, infecties of andere voetproblemen. Steunzolen spelen een belangrijke rol bij het beheren en verminderen van deze risico's.

 Lees meer over welke klachten behandeld kunnen worden.

De therapeutische steunzolen kunnen voor onderstaande vorm van de risicovoet worden ingezet worden ingezet; 

Reumatische voet, diabetische voet, oncologische voet.

Herken jij je in 1 of meerdere klachten? Neem contact op met Podologie de Vries, we helpen je graag verder.


Bij een reumatische voet, zoals bij reumatoïde artritis, kunnen steunzolen een waardevolle rol spelen in het beheersen van symptomen en het bevorderen van comfort en mobiliteit. Reumatoïde artritis is een auto-immuunziekte die gewrichten aantast, maar het kan ook de voeten beïnvloeden, wat leidt tot ontsteking, pijn, en veranderingen in de voetstructuur.

Steunzolen kunnen op verschillende manieren bijdragen aan het welzijn van mensen met een reumatische voet

In het geval van diabetes is een risicovoet bijzonder relevant. Diabetes kan leiden tot neuropathie (zenuwschade) en verminderde bloedcirculatie, wat het vermogen van de voeten om pijn te voelen en wonden te genezen aantast. Steunzolen kunnen worden gebruikt om drukpunten te verminderen, de schokabsorptie te verbeteren en de voeten te ondersteunen. Dit helpt bij het voorkomen van wrijving, zweren en andere verwondingen die moeilijk kunnen genezen.  

Bij oncologische (kankergerelateerde) voetproblemen kunnen steunzolen een belangrijke rol spelen in het beheer van symptomen en het verbeteren van de kwaliteit van leven. Kankerbehandelingen, zoals chemotherapie en bestraling, kunnen bijwerkingen hebben die de voeten beïnvloeden, zoals neuropathie, zwelling, en veranderingen in de huid en nagels. Steunzolen kunnen verschillende problemen helpen verminderen. 

Heb je klachten? Maak een afspraak voor deskundig advies.

Contact
E-mailen
Bellen