Hielpijn? Podologie de Vries - omgeving Hoogvliet Rotterdam

Steunzolen verlichten/genezen jouw hielpijn. Podologie de Vries vervaardigt steunzolen op maat en maakt een behandelplan om weer pijnvrij te kunnen lopen.


Hielpijn is een veelvoorkomende klacht, welke diverse oorzaken kan hebben en leidt tot aanzienlijk ongemak en beperkingen in het dagelijks leven. Hielklachten kunnen zich manifesteren als gevolg van verschillende aandoeningen en omstandigheden.
Symptomen van hielpijn kunnen variëren van een stekende of brandende pijn onder de hiel tot een doffe (Baxter syndroom) of een aanhoudende pijn aan de achterkant van de hiel. Steunzolen zijn een gangbare aanpak bij de behandeling van hielpijn. Ze worden ontworpen om de voetstructuur te ondersteunen, de druk te verminderen en het looppatroon te corrigeren. De inzet van steunzolen kan een effectieve strategie zijn om hielpijn te verlichten en de algehele voetgezondheid te bevorderen.
Steunzolen vormen een veelzijdige benadering tegen hielpijn, omdat ze specifiek kunnen worden aangepast aan de individuele behoeften van de patiënt.

Een overzicht van veel voorkomende hielklachten; Oorzaak en symptomen en oplossing.


Hielspoor
Een aandoening waarbij het hielbeen in weke delen van de onderzijde van de voet steekt. Dit kan erg veel pijn doen.
Steunzolen kunnen helpen bij het verdelen van de druk over de voetzool. Er wordt een uitsparing gemaakt waar het bot deel uitsteekt.

Achillespeesontsteking
Ontsteking van de Achillespees, de pees die de kuitspieren met het hielbeen verbindt, kan leiden tot pijn aan de achterzijde van de hiel.
Steunzolen kunnen de voetstand aanpassen om overmatige spanning op de Achillespees te verminderen.

Fasciitis plantaris
Een ontsteking van de peesplaat van de voet die zich uitstrekt van de hiel naar de tenen. Pijn is vaak erger bij de eerste stappen in de ochtend of na langdurige inactiviteit.
Steunzolen die demping bieden onder de hiel en extra ondersteuning aan de voetboog, kunnen de symptomen van fasciitis plantaris verlichten.

Fatpad Syndroom/vetkamer schade
Een aandoening waarbij er sprake is van overmatige druk en irritatie van de vetkussentjes onder de hiel. Vaak zijn de vetkussens weg.
Steunzolen met geïntegreerde demping onder de hiel kunnen de druk op de vetkussens verminderen en de schokabsorptie verbeteren.

Overpronatie of supinatie
Afwijkende voetstanden waarbij de voet naar binnen (overpronatie) of naar buiten (supinatie) rolt, wat extra druk op de hiel kan veroorzaken.
Aangepaste steunzolen kunnen helpen bij het corrigeren van voetstandafwijkingen, waardoor de druk op de hiel wordt verminderd.

Steunzolen zijn ontworpen om de natuurlijke voetboog te ondersteunen, wat helpt bij het gelijkmatig verdelen van de druk over de voet. Dit vermindert de belasting op de hiel en kan verlichting bieden bij hielpijn. Steunzolen helpen bij het corrigeren van het looppatroon, waardoor de druk op de hiel wordt verminderd en de algehele voetfunctie wordt verbeterd.
Steunzolen met specifieke dempende eigenschappen kunnen impact tijdens het lopen opvangen. Het dragen van goed passende steunzolen kan het comfort verbeteren, de druk verminderen en de mobiliteit vergroten, waardoor het dagelijks functioneren wordt bevorderd.

Herken jij de klachten zoals hier beschreven? Neem contact op met Podologie de Vries, we helpen je graag verder.                                               Wellicht sluit het niet aan bij de klachten die je ervaart. De klachten kunnen voortkomen uit een ander probleem in de voet.

Lees hier meer over overige voetklachten;

Voorvoetklachtenzenuwklachten, instabiliteitsklachten, voetdeformaties, overpronatie, shinsplint en chronische voetpijn. 


Heb je klachten? Maak een afspraak voor deskundig advies.

Contact
E-mailen
Bellen