Likdoorns? Podologie de Vries - omgeving Hoogvliet Rotterdam

Ortheses zijn gemaakt van zacht en flexibel siliconenmateriaal dat comfortabel is om te dragen en zich aanpast aan de vorm van de voet om het ongemak van likdoorns te verminderen.

Likdoorns, ook wel bekend als eksterogen zijn eeltplekken die zich vormen op drukpunten van de voeten of tussen de tenen. Deze kunnen pijnlijk zijn en verschillende klachten veroorzaken. Siliconen ortheses worden vaak gebruikt als een effectieve behandeling voor likdoorns tussen de tenen, waardoor de druk wordt verminderd en de pijn wordt verlicht.

Likdoorns ontstaan meestal als gevolg van wrijving of druk op specifieke delen van de voeten. Dit kan worden veroorzaakt door het dragen van slecht passende schoenen, afwijkingen in de voetstructuur, overmatige druk tijdens het lopen of andere biomechanische problemen. Wanneer de huid herhaaldelijk wordt blootgesteld aan druk, reageert het lichaam door extra eeltweefsel te produceren om de huid te beschermen. Dit kan leiden tot de vorming van likdoorns, die als pijnlijk worden ervaren.

De klachten die gepaard gaan met likdoorns variëren, maar ze omvatten vaak pijn, irritatie en soms ontsteking. Likdoorns kunnen ook de mobiliteit beperken en ongemak veroorzaken bij dagelijkse activiteiten zoals lopen. Mensen met diabetes moeten extra voorzichtig zijn, omdat likdoorns complicaties kunnen veroorzaken, zoals wonden die moeilijk genezen vanwege verminderde bloedcirculatie.

Siliconen ortheses zijn een veelgebruikte en effectieve oplossing voor het behandelen van likdoorns. Deze ortheses zijn gemaakt van zacht en flexibel siliconenmateriaal dat zich gemakkelijk aanpast aan de vorm van de voet. Ze worden op maat gemaakt en geplaatst tussen de tenen of onder drukpunten om de belasting te verminderen. Naast verlichting van de klachten, is een van de belangrijkste voordelen van siliconen ortheses ook dat ze schokabsorberend zijn en de druk gelijkmatig verdelen, waardoor de kans op het ontwikkelen van nieuwe likdoorns wordt verminderd.

Bovendien helpen siliconen ortheses de voet in een meer natuurlijke positie te houden, waardoor de biomechanica worden verbeterd en de belasting op specifieke gebieden wordt verminderd.

Het gebruik van siliconen ortheses als behandeling voor likdoorns is niet alleen gericht op symptoombestrijding, maar ook op preventie. Door de onderliggende oorzaken van likdoorns aan te pakken, zoals drukpunten en wrijving, dragen ortheses bij aan het voorkomen van het terugkeren van likdoorns. Ze bieden comfort en ondersteuning aan de voeten, waardoor mensen met likdoorns een betere kwaliteit van leven kunnen ervaren.

Herken jij de klachten zoals hier beschreven? Neem contact op met Podologie de Vries, we helpen je graag verder. Wellicht sluit het niet aan bij de klachten die je ervaart. De klachten kunnen voortkomen uit een ander probleem in de voet.

Lees hier meer over overige klachten of andere toepassingen van ortheses;

Correctie teenstand, drukplek, Hallux Valgus, voetklachten, houdingsklachten.

Heb je klachten? Maak een afspraak voor deskundig advies.

Contact
E-mailen
Bellen