Steunzolen

Therapeutische inlegzolen, oftewel; de steunzool,  kunnen voor verschillende doeleinden worden ingezet. Het uiteindelijke doel van een steunzool is altijd om voetgerelateerde problemen op te lossen/te verlichten.


De therapeutische inlegzolen kunnen voor onderstaande doeleinden worden ingezet;

  • Om de voetstand te corrigeren
  • Om de houding te corrigeren
  • Om drukpunten te ontlasten
  • Om druk te verdelen
  • Om comfort te verhogenHoe werkt het?

De steunzolen bij Podologie de Vries worden door een podoloog met de hand vervaardigd. Bij de intake doe ik verschillende onderzoeken  en maak ik een voetafdruk. Dit is voor mij de basis. Deze afdruk teken ik verder in, ik plan elementen daar waar nodig om de klachten te verlichten.

 Vanuit deze afdruk gaan we de zool opbouwen. Met kleine elementen, bestaande uit verschillende materialen, vormt zich de zool. Exact aangepast ter verlichting van jouw voetklacht. Al deze elementen bij elkaar worden afgedekt met een toplaag en zorgvuldig afgewerkt. Al naar gelang de toepassing kan de toplaag en de opbouw van de zool verschillen.

Een comfortabele ondersteuning van de hiel, een uitsparing bij de voorvoet, een brug ter ondersteuning van de binnenzijde van de voet. Al wat nodig is om jouw klachten te verhelpen. 

Iedere zool is maatwerk en past daardoor 100% bij jouw voet. Doordat de zool met de hand wordt vervaardigd is precisiewerk mogelijk, de kleinste details kunnen namelijk het verschil maken. Ik ben pas tevreden als de zool je klacht heeft verholpen. 

 

Heb je klachten? Maak een afspraak voor deskundig advies.

E-mailen
Bellen