Correctie teenstand? Podologie de Vries - omgeving Hoogvliet Rotterdam

Ortheses worden gemaakt van siliconen en gebruikt om hamertenen, klauwtenen, over elkaar liggende tenen en Hallux Valgus (de scheefstand van de grote teen) te beschermen en te verlichten.

De stand van onze tenen heeft aanzienlijke invloed op het functioneren van onze voeten en het algehele lichaam. Afwijkingen in de teenstand kunnen leiden tot diverse klachten en ongemakken, maar gelukkig bieden siliconen ortheses een innovatieve benadering voor de correctie van teenstand en de verlichting van gerelateerde klachten.

Siliconen ortheses zijn orthopedische hulpmiddelen die zijn vervaardigd van zacht en flexibel siliconenmateriaal. Deze ortheses worden specifiek ontworpen om te passen bij de anatomie van de voet en kunnen worden aangepast aan de individuele behoeften van de drager. Siliconen ortheses bieden een comfortabele en flexibele oplossing voor de correctie van de teenstand.

Een veelvoorkomend probleem dat kan worden aangepakt met siliconen ortheses is pijn aan een Hallux Valgus stand, waarbij de grote teen naar binnen buigt en een pijnlijke bult aan de zijkant van de voet ontstaat. Er wordt een schild omheen geplaatst waardoor er minder druk is op het gewricht.

Een ander veelvoorkomend probleem is hamerteen, waarbij de tenen kromtrekken en drukpunten en eeltvorming veroorzaken. Siliconen ortheses voor hamerteen zijn ontworpen om de tenen te ontzien van druk. Het zachte en flexibele karakter van siliconen zorgt voor een aangename pasvorm.

Naast het esthetische aspect zijn functionele verbeteringen ook cruciaal bij het overwegen van siliconen ortheses. De correctie van teenstand met siliconen ortheses helpt niet alleen bij het verminderen van pijn en drukpunten, maar draagt ook bij aan een evenwichtige drukverdeling tijdens het lopen.

Herken jij de klachten zoals hier beschreven? Neem contact op met Podologie de Vries, we helpen je graag verder. Wellicht sluit het niet aan bij de klachten die je ervaart. De klachten kunnen voortkomen uit een ander probleem in de voet.

Lees hier meer over overige klachten of andere toepassingen van ortheses;

Drukplek
Hallux Valgus
Likdoorns
Voetklachten
Houdingsklachten


Heb je klachten? Maak een afspraak voor deskundig advies.

E-mailen
Bellen