Chronische voetpijn? Podologie de Vries  - omgeving Hoogvliet Rotterdam

Chronische voetpijn is een aandoening die het dagelijks leven aanzienlijk kan beïnvloeden. Het kan diverse oorzaken hebben variërend van ziekte, overmatige belasting of letsel tot anatomische afwijkingen en degeneratieve aandoeningen. Een klacht is chronisch als deze 3 maanden of langer aanhoudt. Steunzolen bieden een veelzijdige benadering om chronische voetpijn te verlichten door ondersteuning te bieden, druk te verminderen en de voetstand te corrigeren.

Een overzicht van veel voorkomende klachten bij chronische voetpijn; Oorzaak, symptomen en oplossing.

Peesplaatontsteking - Plantaire Fasciitis

Een veelvoorkomende oorzaak van hielpijn, plantaire fasciitis, treedt op wanneer het bindweefsel aan de onderkant van de voet ontstoken raakt, meestal bij de aanhechting aan de hiel.

Hielspoor
Een uitstekend stuk bot aan de onderkant van de hiel, bekend als een hielspoor, kan pijn en ontsteking veroorzaken, vooral bij het staan of lopen.


Metatarsalgie
Pijn in de bal van de voet, vaak veroorzaakt door overmatige druk op de middenvoetsbeentjes, kan leiden tot metatarsalgie.

Achillespeesontsteking
Ontsteking van de achillespees, die de hiel met de kuitspieren verbindt, kan pijn veroorzaken, vooral tijdens activiteiten zoals lopen of sporten.

Hamertenen en klauwtenen
Afwijkingen in de stand van de tenen kunnen leiden tot pijn en ongemak, vooral bij het dragen van schoenen.

Neuropathie
Schade aan de zenuwen in de voeten, zoals bij diabetes, kan leiden tot chronische pijn, tintelingen en gevoelloosheid.

Artritis
Ontsteking van de gewrichten in de voeten als gevolg van artritis kan resulteren in aanhoudende pijn en stijfheid.

Overpronatie of supinatie
Afwijkingen in de voetstand, zoals overpronatie (naar binnen rollen van de voet) of supinatie (naar buiten rollen van de voet), kunnen pijn veroorzaken.

Pijn aan de voetboog
Irritatie of ontsteking van de voetboogstructuren, zoals bij platvoeten, kan leiden tot aanhoudende pijn.

Steunzolen kunnen een veelzijdige oplossing bieden voor verschillende vormen van chronische voetpijn. Steunzolen kunnen extra ondersteuning bieden aan de voetboog, wat nuttig is bij aandoeningen zoals platvoeten of hoge wreef.
Bij afwijkingen zoals overpronatie of supinatie kunnen steunzolen de voetstand corrigeren, waardoor de druk op gewrichten en structuren wordt verminderd.
Steunzolen met dempende eigenschappen kunnen de impact van het lopen verminderen, wat vooral gunstig is bij hielpijn, metatarsalgie en achillespeesontsteking. Steunzolen kunnen zo worden ontworpen dat de druk gelijkmatig over de voetzool wordt verdeeld, waardoor specifieke gebieden met pijn of ongemak worden ontlast. Voor mensen met hamertenen, klauwtenen of andere voetdeformaties kunnen steunzolen worden aangepast om extra ruimte te bieden in schoenen en zo drukpunten te verminderen. Steunzolen kunnen daarbij de enkel stabiliseren, wat nuttig is bij aandoeningen zoals overpronatie.

Herken jij de klachten zoals hier beschreven? Neem contact op met Podologie de Vries, we helpen je graag verder.
Wellicht sluit het niet aan bij de klachten die je ervaart. De klachten kunnen voortkomen uit een ander probleem in de voet.

Lees hier meer over overige voetklachten;

Voorvoetklachten, hielpijn, zenuwklachten, instabiliteitsklachten, voetdeformaties, overpronatie, shinsplint.


Heb je klachten? Maak een afspraak voor deskundig advies.

Contact
E-mailen
Bellen