Instabiliteitsklachten? Podologie de Vries - omgeving Hoogvliet Rotterdam

Steunzolen dragen bij aan de verbetering van jouw instabiliteitsklachten. Podologie de Vries vervaardigt steunzolen op maat om weer beter te kunnen lopen.

Steunzolen spelen een belangrijke rol bij het verbeteren van stabiliteitsklachten in de voeten. Door aangepaste ondersteuning te bieden, de voetstand te corrigeren en schokken te absorberen, kunnen steunzolen het evenwicht bevorderen en het risico op vallen verminderen. Met de juiste aanpassingen en begeleiding kunnen steunzolen een waardevol hulpmiddel zijn voor mensen die stabiliteit en comfort in hun voeten zoeken. Symptomen van instabiliteitsklachten kunnen variëren en omvatten moeite met balans, zwakheid in de voeten en frequente enkelverstuikingen. Mensen met instabiliteitsklachten ervaren mogelijk ook vermoeidheid in de voeten, pijn bij langdurig staan of lopen en hebben een verhoogd risico op vallen. Met name deze doelgroep is bijzonder gebaat bij steunzolen.
In sommige gevallen kan het dragen van steunzolen een aanpassingsperiode vereisen. Het is belangrijk om de steunzolen geleidelijk te introduceren om het lichaam de tijd te geven zich aan te passen aan de veranderingen.
Het ontwerp van steunzolen kan worden aangepast aan het gebruikelijke schoeisel van de patiënt om ervoor te zorgen dat ze goed passen en comfortabel gedragen kunnen worden.

Instabiliteitsklachten kunnen verschillende oorzaken hebben, waaronder;

Zwakke voetspieren
Onvoldoende kracht in de spieren van de voeten kan leiden tot instabiliteit tijdens het staan en lopen.
Afwijkende voetstanden

Overpronatie/supinatie                                                                                                                                                                                                               Overpronatie (naar binnen rollen van de voeten) of supinatie (naar buiten rollen van de voeten) kan de stabiliteit van de voet verminderen.

Verlies van sensatie
Verminderd gevoel in de voeten, vaak geassocieerd met aandoeningen zoals neuropathie, kan bijdragen aan instabiliteitsklachten.

Letsel of verstuikingen
Eerdere blessures, zoals verstuikte enkelbanden, kunnen de stabiliteit van de voeten aantasten.

Ouderdom
Het natuurlijke verouderingsproces kan leiden tot spierzwakte en afname van de stabiliteit.

Steunzolen zijn een gangbare aanpak bij de behandeling van instabiliteitsklachten. Podologie de Vries vervaardigd zolen voor deze aandoeningen door middel van:

Ondersteuning van de voetboog
Steunzolen kunnen ontworpen worden om de voetboog te ondersteunen, wat bijdraagt aan een stabielere voetstand.

Correctie van afwijkende voetstanden

Bij overpronatie of supinatie kunnen steunzolen de voetstand corrigeren, waardoor de druk op de gewrichten wordt verminderd en de stabiliteit verbetert.


Schokabsorptie
Een goed ontworpen steunzool kan schokken absorberen tijdens het lopen, waardoor overmatige druk op de voeten wordt verminderd en de stabiliteit wordt bevorderd.

Evenwichtsverbetering
Steunzolen kunnen bijdragen aan een betere balans door de voet in een meer neutrale positie te houden, wat vooral gunstig is voor mensen met instabiliteitsklachten.

Drukverdeling
Steunzolen kunnen de druk gelijkmatiger verdelen over de voetzool, waardoor de belasting op specifieke gebieden wordt verminderd en de stabiliteit wordt vergroot.

Gerichte ondersteuning
Steunzolen kunnen worden aangepast aan de specifieke spierzwaktes of voetstandafwijkingen van de patiënt, waardoor gerichte ondersteuning wordt geboden.

Demping
Voor mensen met instabiliteitsklachten als gevolg van overmatige druk op de voeten kan het gebruik van steunzolen met dempende eigenschappen extra comfort bieden.

Herken jij de klachten zoals hier beschreven? Neem contact op met Podologie de Vries, we helpen je graag verder.
Wellicht sluit het niet aan bij de klachten die je ervaart. De klachten kunnen voortkomen uit een ander probleem in de voet.

Lees hier meer over overige voetklachten;

Voorvoetklachten, hielpijn, zenuwklachtenvoetdeformaties, overpronatie, shinsplint en chronische voetpijn.


Heb je klachten? Maak een afspraak voor deskundig advies.

 

Contact
E-mailen
Bellen