Voetdeformaties? Podologie de Vries - omgeving Hoogvliet Rotterdam

Steunzolen dragen bij aan de verlichting van jouw voetklachten. Podologie de Vries vervaardigt steunzolen op maat om weer pijnvrij te kunnen lopen.

Deformaties aan de voet, oftewel een afwijkende stand van de voet kan leiden tot pijnlijke klachten. Drukpunten, likdoorns, neuropathie enzovoorts. Voetdeformaties kunnen veel ongemakken veroorzaken en de mobiliteit beïnvloeden. Podologie de Vries maakt steunzolen om drukpunten te verlichten, de voetstand te corrigeren en het comfort te verbeteren, waardoor mensen met voetdeformaties een betere levenskwaliteit ervaren.
Verschillende voetdeformaties kunnen zich manifesteren als gevolg van aangeboren factoren, genetica, of verworven aandoeningen.

Een overzicht van veel voorkomende voetdeformaties; Oorzaak, symptomen en oplossing.

Aangeboren voetafwijkingen
Sommige mensen worden geboren met voetdeformaties, zoals bijvoorbeeld een clubvoet. De voet draait abnormaal naar binnen of naar buiten. Er zijn verschillende aangeboren voetafwijkingen. 

Hallux Valgus
Een aandoening waarbij de grote teen naar buiten toe buigt en een pijnlijke knobbel aan de zijkant van de voet ontstaat. 

Hamertenen
Tenen die krommen als gevolg van een onevenwicht in spierspanning, waardoor ze eruitzien als hamers. 

Klauwtenen
Tenen die naar beneden zijn gebogen bij het gewricht in de buurt van de nagel, wat lijkt op de klauw van een vogel. 

Charcot-voet
Een ernstige complicatie bij diabetes waarbij de voetbeenderen verzwakken en vervormen.


Steunzolen kunnen zo worden ontworpen om de druk op de knelpunten te verminderen waardoor pijn wordt verlicht.

Daarbij wordt het ontworpen om de stand van de voet te corrigeren als dit mogelijk is. Als de niet mogelijk is, is een accepterende zool ook een zool die vervaardigd kan worden door Podologie de Vries om zo het comfort te verhogen.
Bij platvoeten kan het bieden van extra ondersteuning aan de voetboog helpen bij het herstellen van een normale voetstructuur.
Daarnaast kunnen steunzolen extra ruimte bieden in schoenen, waardoor druk op misvormde tenen wordt verminderd.
Steunzolen met dempende eigenschappen kunnen de impact tijdens het lopen verminderen, wat vooral gunstig is voor mensen met voetdeformaties die extra gevoelig zijn voor schokken.
Voetdeformaties kunnen aanzienlijke uitdagingen met zich meebrengen, maar steunzolen bieden een op maat gemaakte benadering voor comfort en correctie. Door drukvermindering, voetstandcorrectie, en gerichte ondersteuning kunnen steunzolen een waardevolle rol spelen bij de behandeling van verschillende voetdeformaties.

Herken jij de klachten zoals hier beschreven? Neem contact op met Podologie de Vries, we helpen je graag verder.


Wellicht sluit het niet aan bij de klachten die je ervaart. De klachten kunnen voortkomen uit een ander probleem in de voet.

Lees hier meer over overige voetklachten;

Voorvoetklachten
Hielpijn
Zenuwklachten
Instabiliteitsklachten
Overpronatie
Shinsplint
Chronische voetpijn


Heb je klachten? Maak een afspraak voor deskundig advies.

E-mailen
Bellen