Heupklachten? Podologie de Vries - omgeving Hoogvliet Rotterdam 

Steunzolen verminderen heupklachten. De speciaal ontworpen inlegzolen bieden ondersteuning aan de voeten en helpen om de uitlijning van het lichaam te verbeteren en heupklachten te verminderen.

Heupklachten kunnen variëren van milde ongemakken tot ernstige pijn die de mobiliteit beïnvloedt.
Steunzolen verdelen de druk gelijkmatig over de voet, waardoor overmatige druk op specifieke delen van de voet en enkel wordt voorkomen. Dit draagt bij aan het verminderen van spanning in de heupgewrichten.

Een overzicht van veelvoorkomende klachten van de heup zijn; Oorzaak, symptomen en oplossing.

Pijn in de liesstreek
Een van de meest voorkomende symptomen van heupproblemen is pijn in de liesstreek. Dit kan variëren van een zeurende pijn tot scherpe, stekende pijnsensaties.

Uitstralende pijn
Heuppijn kan uitstralen naar de bil, het dijbeen en zelfs de knie. Dit kan leiden tot een verwarrende presentatie van de pijn, waarbij het moeilijk kan zijn om de exacte bron vast te stellen.

Beperkte bewegingsvrijheid
Personen met heupproblemen ervaren vaak beperkingen in hun bewegingsbereik. Het kan moeilijk zijn om te lopen, trap te lopen of andere dagelijkse activiteiten uit te voeren.

Stijfheid
Stijfheid in de heup, vooral na periodes van inactiviteit zoals langdurig zitten of slapen, is een veelvoorkomend symptoom. Het kan enige tijd duren voordat de heup weer soepel aanvoelt.

Kraken of klikken
Sommige mensen met heupklachten ervaren krakende geluiden of klikken bij beweging. Dit kan wijzen op beschadigd kraakbeen of andere structurele problemen in de heupgewrichten.

Steunzolen worden voorgeschreven als onderdeel van de behandeling voor heupklachten. Deze zolen van Podologie de Vries worden op maat gemaakt om de voetboog te ondersteunen, de druk gelijkmatig te verdelen en de algehele uitlijning van het lichaam te verbeteren. Hierdoor kunnen ze indirect invloed uitoefenen op de heupen en de klachten verminderen.
Steunzolen kunnen voetafwijkingen corrigeren die de druk op de heupgewrichten verhogen. Overpronatie (het naar binnen kantelen van de voet) bijvoorbeeld, kan leiden tot een onjuiste belasting van de heupen, wat pijn en ongemak kan veroorzaken. Steunzolen helpen de voet in een meer neutrale positie te houden.
Heuppijn kan ook ontstaan door schokken die tijdens het lopen worden geabsorbeerd. Steunzolen met schokabsorberende eigenschappen verminderen de impact op de heupgewrichten, waardoor pijn en irritatie worden verminderd.
Door de voet- en beenstructuur te ondersteunen, helpen steunzolen de uitlijning van het lichaam te verbeteren. Dit kan een positief effect hebben op de heupen, waardoor de belasting op de gewrichten wordt verminderd.

Herken jij de klachten zoals hier beschreven? Neem contact op met Podologie de Vries, we helpen je graag verder. Wellicht sluit het niet aan bij de klachten die je ervaart. De klachten kunnen voortkomen uit een ander probleem in de voet.                                 

Lees hier meer over overige houdingsklachten;

Beenlengteverschil
Enkelklachten
Knieklachten
Rugklachten

Heb je klachten? Maak een afspraak voor deskundig advies.

E-mailen
Bellen