Hallux Valgus? Podologie de Vries - omgeving Hoogvliet Rotterdam 

Ortheses van siliconen voor een Hallux Valgus worden tussen de grote teen en de naastgelegen teen geplaatst om de grote teen in een meer rechte positie te houden en druk te verminderen.

Siliconen orthopedische hulpmiddelen, zoals siliconen ortheses, spelen een cruciale rol bij de behandeling van verschillende voetaandoeningen, waaronder Hallux Valgus. Hallux Valgus is een veelvoorkomende misvorming van de grote teen, waarbij deze naar buiten buigt en een abnormale hoek vormt ten opzichte van de andere tenen. Deze aandoening kan leiden tot pijn, ontsteking, eeltvorming en zelfs beperkingen in mobiliteit. Siliconen ortheses worden vaak ingezet als niet-chirurgische oplossing om de symptomen van Hallux Valgus te verlichten.

Een van de belangrijkste klachten bij Hallux Valgus is pijn. Door de afwijkende stand van de grote teen ontstaat er wrijving en druk op de gewrichten, wat kan leiden tot pijnlijke ontstekingen. Siliconen ortheses fungeren als beschermende kussentjes en verdelen de druk gelijkmatig over de voet, waardoor de pijn wordt verminderd.

Een ander veelvoorkomend symptoom van Hallux Valgus is eeltvorming. Door de constante druk en wrijving tussen de tenen kan eelt ontstaan, wat de pijn en ongemakken verder verergert. Siliconen ortheses verminderen deze drukpunten en minimaliseren de wrijving, waardoor de vorming van eelt wordt tegengegaan. Hierdoor wordt niet alleen de pijn verminderd, maar ook het risico op complicaties zoals likdoorns en blaren verminderd.

Herken jij de klachten zoals hier beschreven? Neem contact op met Podologie de Vries, we helpen je graag verder. Wellicht sluit het niet aan bij de klachten die je ervaart. De klachten kunnen voortkomen uit een ander probleem in de voet.


Lees hier meer over overige klachten of andere toepassingen van ortheses;

Correctie teenstand, drukplek, likdoorns, voetklachten, houdingsklachten.

Heb je klachten? Maak een afspraak voor deskundig advies.

Contact
E-mailen
Bellen